Vinter 21/22

Upplägg
– Samtliga tävlingar ses som kvaltävlingar till Finalen i Nolhaga 9/1. Alla tävlingar utom partävlingen på Ymer är PDGA-sanktionerade.

Facebookgrupp för information, viktig att vara med i

Tävlingar
Falköping 31/10 Resultat
Varberg 14/11 Resultat
Vårgårda 28/11 (2 rundor) | 140:- | 72 platser – Tjing
Onsala 12/12 (1 runda) | 190:- | 90 platser
Ymer 26/12 (Partävling ~25 h¨ål) | 350:- per par | 50 par
Nolhaga 9/1 (1 runda, Final) | kvala in | 90 platser
Översikt Tjing

Partävling Ymer
– Hit anmäler sig en spelare per par i scorekortet. Slingan är inte bestämd, men vi kommer att spela så många tillgängliga hål som möjligt. Minst 25 hål. En runda med ett kortare break på plats inplanerat. Spelaren i paret med högst rating styr vilken klass man spelar. Maila mellgren@dgevents.se vem man spelar med. Greenfee tillkommer för de som inte har årsspelkort på Ymer.

Klasser per tävling
Vårgårda | MPO, FPO, INT, REC, NOV, BLUE, FA3
Onsala | MPO, FPO, INT, REC, NOV
Ymer | MPO, FPO, Mixed (Gold), INT, REC, NOV
Nolhaga | MPO, FPO, INT, REC, NOV
– Minst tre spelare för att en klass ska bli av, annars flyttas man till valfri annan klass man har rätt att spela.

Klassförklaring
MPO – Mixed Pro Open, 935+ i rating
INT – Intermediate, -934 i rating
REC – Recreational, -899 i rating
NOV – Novice, -849 i rating
BLUE – För de utan rating som inte vill spela Intermediate
GOLD – Används på Ymers lagtävling, Mixedklass
FPO – Damklass Open
FA2 – Damklass -824 i rating
FA3 – Damklass -774 i rating
– Har man ingen rating är det antingen Intermediate eller Blue som gäller om man är herrspelare. Damspelare kan alltid välja F-klass i dessa fall.

Prisbord
– Per deltävling tillfaller först en summa förening på plats + sanktioneringsavgift. På Ymer är det Greenfee för deltagande spelare som gäller om man inte har årskort. 50% går till deltävlingens prisbord, 10% går till finalens prisbord och 20% tillfaller potten med Wildcardplatser till finalen. Priser i discgolfrelaterade artiklar & presentkort.
– Per deltävling tillfaller först en summa förening på plats + sanktioneringsavgift dras. Därefter går 70 % till deltävlingens prisbord (varav 20% är i form av Wildcardplatser till finalen), 10% går till finalens prisbord.

Finalens Prisbord
– Utöver 10% från varje deltävling (se ovan), kommer finalens prisbord att följa samma upplägg som deltävlingarna har (70% till prisbordet, där varje plats i finalen ses som ett värde på 200kr).

Finalen
– Spelas i Nolhaga, Alingsås, 9/1. Om det finns platser kvar efter att alla wildcardplatser delats ut, kommer dessa att släppas, men köpta platser kommer att hamna i egen klass.

Anmälan
– Köp i butik gäller före anmälan i Tjing. Har man köpt plats i butiken så har man plats. Glöm inte att anmäla Dig i Tjing med.
https://dgevents.qbutik.se/
Ingen återbetalning möjlig enligt villkor & ångerrättslag. Två avanmälan ger ett inträde till framtida deltävling, slås ihop med samma upplägg som i RevolutionRace Tour. Gäller endast om avanmälan kommit innan prisbordet är satt.