Svenska Amatörtouren

Butik för anmälan
Scorekort (Välj All Time)
Tourgrupp på Facebook

Schema
Startider Lördag: Pool A 07:30 & 13:30. Pool B 10:30 & 16:30. Starttider söndag Teetime var tionde minut från 07:30, där de bästa grupperna går ut sist.

Deltävling #3 SÖDERHAMN 7-8 augusti
Pool A: Intermediate, Novice & Rec Women
Pool B: Advanced, Recreational & Adv Women
– Mer information kommer snart. Köp görs i butik som är länkad ovan. Glöm inte anmäla dig till scorekortet efter köp i butiken.

Deltävling #4FALKÖPING 4-5 september
Pool A: Recreational, Novice & Adv Women
Pool B: Advanced, Intermediate & Rec Women

Deltagare/Upplägg
– 144st per deltävling.

Anmälan
– 350:- per deltävling. Av dessa går 30:- inkl admin till förening på plats.
– Om samhället inte öppnar upp mer så att eventuell deltävling behöver ställas in, då återbetalas 80% av anmälan. Krav på PDGA-licens vid anmälan

Avanmälan
– Maila mellgren@dgevents.se
Vid avanmälan är ingen återbetalning möjlig. Avanmälan senast 7 dagar innan tävling ger en halv tävlingsentré, vid två avanmälan i Svenska Amatörtouren skapas en ”gratis entré”. Detta kan tas med till kommande säsong. Mer information syns under villkor i butiken.

Prisbord
– Samtliga deltagare på diverse klass prispallar får priser, inga priser delas ut i pengar. 60% av en deltävlings totala anmälningsavgifter går till priser. Ytterligare 7% går till priser i totalen.

Vid fulla tävlingar
– Finns inga väntelistor. Återbudsplatser släpps i butiken
– Registrera dig i Tjing.se på aktuellt event och ”rätt klass”. Det som styr om man får plats i tävlingen är om man lyckats köpa en entré till en tävling i butiken. Länk till touren (välj All time)


Leaderboard/Resultat
De två bästa resultaten räknas till totalen. Vid varje deltävling kommer det vara särspel vid lika antal kast plats 1-3. Vid summering av totalen och lika poäng, vinner den som har bästa placering. Har deltagarna identiska placeringar kommer spelarna lika. Har en spelare placeringarna 1-3-3-4, så vinner den personen över en spelare som har placeringarna 1-3-3, då fyran triumfar deltävlingen som den andra personen missade. Vid fortsatt lika, sker särspel från hål 1 i Falköping om båda är på plats, annars vinner den som är på plats. Är ingen av spelarna på plats, är det den med högst rating i deltävlingen/-arna man spelat som vinner. Det krävs att man spelat minst två deltävlingar för att få ytterligare pris än medalj/pokal för en pallplats.

Klasser/Klasstillhörighet
– Lägg dig i rätt klass direkt, då man inte kan ta med sig ett resultat från annan klass vid klassförflyttning. Har du ingen PDGA-rating, kontakta TD för att hamna i rätt klass. Efter två deltävlingar i en klass, så är man låst i den klassen.

Klasser i touren:
Advanced (Max 969)
Intermediate (max 934)
Recreational (max 899)
Novice (max 849)
Advanced Women (max 874)
Recreational Women (max 774)

Datum då spelarens rating gäller per deltävling:
Filipstad – 11/5
Västerås – 8/6
Söderhamn – 13/7
Falköping – 10/8

Obs! (gäller endast om det öppnar upp till 144st deltagare)
Likt de större amatörtävlingarna, ansvarar deltagaren själv för att man anmäler sig till rätt klass. Har man anmält sig till en klass, men vid ”Datum då spelarens rating gäller per deltävling” (se ovan) har för hög rating flyttas man upp i klass om det finns plats, annars får man inte vara med och spela, ingen återbetalning sker. Självklart gäller regeln med låst klasstillhörighet, läs ”Klasser/klasstillhörighet”.