Avståndstouren IV

Avståndstouren är inte PDGA-sanktionerad, detta är en tour där spelare får en separat rating för touren. Ett tävlingsmässigt sätt att spetsa sin casualrunda.

Schema AT IV
Deltävling #1 – 26-5/9
Deltävling #2 – 9/9-19/9
Deltävling #3 -23-3/10
Deltävling #4 – 7-17/10
Deltävling #5 – 21-31/10 Anmälan är öppen
Deltävling #6 – 4-14/11


Tidsplan per deltävling
Anmälan stänger klockan 23:00 innan sista tävlingsdagen
Man mailar in bild på score senast: Söndag 23:00
Resultat presenteras senast: Tisdag 23:00
Pristagare väljer disc via messenger: Onsdag 21:00 (dag/tid kan ändras)
Priser skickas: I mitten av november, då står DgEvents för frakten.

Upplägg/Bana
– Man går en runda på en artonhålsbana i sin närhet där en PDGA-sanktionerad tävling har varit på besök och spelat den exakta banlayouten. Ratingsnittet under de tre senaste tävlingarna kommer att bestämma vilken rating du har gått på. Här hittar du aktiva banor i touren, maila mellgren@dgevents.se om det är någon bana du vill ha med, ha gärna med länk från PDGA-sanktionerad tävling som varit där.

Anmälan
– Köp gör man via Butiken www.dgevents.se/qbutik. Olika kostnad beroende på om du köper en tävling, tre deltävlingar eller helt tourpass. Man får endast spela en runda per deltävling. Du kommer hamna i en klass efter din första deltävling i touren, din klasstillhörighet pendlar med din rating i touren, bortsett från när du har en rating låst, då får du spela resterande deltävlingar i aktuell tour i den klassen.

Vilken runda räknar man med?
– Den första riktiga rundan man spelar under deltävlingens period räknas, den första det börjar föras score på helt enkelt – och man går med minst ytterligare en till deltagare som är med i samma deltävling. Man får räkna med en runda under tävling som antingen är PDGA-sanktionerad eller veckotävling hos förening, utan att någon annan i gruppen är med i Avståndstouren.

Resultatrapportering
– Screenshoot av spelad rundas scorekort mailas till mellgren@dgevents.se

Priser
– I form av discar. Även medaljer till pallen per klass total. För samtliga pristagare kommer en trevlig urvalsprocess att genomföras.
65% minus fraktkostnader går till priser.

Klasser/Rating
Aktuell Rating per spelare
Open 935+
Intermediate 900-934
Recreational 850-899
Novice 800-849
Ultranovice -799
Open Dam 775+
Recreational Dam -774
(Rating avrundas till heltal vid klassindelning)

Totalpoäng
– Vi räknar de tre bästa deltävlingarna
– Hamnar två eller flera deltagare på samma poäng i totalen, räknas den med bäst förstaplacering osv tills man kan skilja deltagarna åt.