Team1000

År 2020 kommer ni att följa utvecklingen hos de tre spelarna i DgEvents Team1000

Januariuppdatering – Målsättning för säsongen

Rating & mål för säsongen?
Michael – Nuvarande rating är 835. Målet är att ha en rating på 905 i slutet av säsongen. Pallplacering i Recreational i både RevolutionRace Tour och Svenska Amatörtouren är ett mål. Eventuellt kommer jag att spela några tävlingar i Novice i början av året.
Sebastian – Jag har som mål att höja mig från 935 till 960. Skulle det bli mer än 960 så är det bonus. Jag har som mål att komma på pallen i Open i RevolutionRace Tour. Om jag kvalificerar mig ratingmässigt för Svenska Amatörtouren så kan jag spela deltävlingen i Ale, där är målet att komma som sämst femma, men självklart gå för pallen.
Philip – Mitt ratingmål med säsong 2020 är att komma upp till 900. I RevolutionRace Tour har jag pallplats i Recreational som målsättning.


Vad behöver du förbättra?
Michael – Enligt statistiken på UDisc behöver jag träna mest på min driving, dvs driving accuracy. Träna mycket på distans, vinklar och även release.
Sebastian – Jag behöver utveckla mitt spel runt green. Allt från inspel till runt och innanför cirkel 10. Utöver det så kommer jag behöva bli ännu mer säker i mitt spel över en runda. Allt från att välja rätt discar i kasten till att ta tillvara på de lägen man spelar till sig under en runda. Och där kommer ju inspel och puttar in som utveckling som jag lägger ner mycket tid på nu under vinter.
Philip – Just nu har jag mellan 30-70% i C1x på mina rundor vilket inte håller nivå med mina kast alls. Så, puttning.


Vad förväntar du dig av Team1000?
Michael – Motivation och press på att förbättras, då jag har fler som följer min utveckling under året. Mer exponering i sociala medier. Coachning och feedback på form och spel. Möjlighet att lära känna fler folk inom discgolfsverige.
Sebastian – Jag hoppas att detta kommer ge mig möjligheten att bli en mer stabil tävlingsgolfare. Att man får ännu mera rutin vid tävling. Att kunna ta tillvara på tävlingsmöjligheterna som blir i en tävling. Att våga gå för de birdielägena man får och att man lär sig spela mer smart på banan för att klara av att spela på banans par som sämst. Att i sin helhet bli en mer komplett spelare.
Philip – Inget snack om att det kommer ge mig den push som jag behöver för att jobba hårdare för att bli bättre. Jag tror dessutom att min utveckling generellt som discgolfare kommer gå betydligt fortare när jag blir coachad och har krav på månadsuppdateringar till projektet.

Decemberuppdatering – Spelarpresentation
Michael Bui, 27
– ”Jag körde min första discgolfrunda i augusti, men plockade upp sporten seriöst i början av september. Är en statistiknörd och följer upp allt jag gör. Har registrerat över 100 rundor i UDisc på över 12 banor. Mina bästa egenskaper måste nog vara mitt psyke och attityd mot spelet, jag är väldigt bra att hålla uppe humöret även ifall jag har en riktigt dålig runda.
Jag behöver bli bättre inom alla aspekter såsom driving, scramble och putting, men det jag vill förbättras i mest är att vara mer konsekvent i mitt spel. Jag sökte till Team1000 för att ytterligare pressa mig själv till att nå mina mål. Jag vill även vara en inspiration för de som möjligtvis saknar ”talang” och bevisa att med hård träning, vilja och dedikation kan man bli en bra spelare inom en kort tid. Instagram: @discbui ”


Sebastian Andersson, 32
”Bästa egenskapen är nog mina drives. Skulle vilja påstå att jag har en rätt jämnhet i mitt spel. Förbättring är som alltid puttningen men även att bli mer säker i inspelen. Började spela runt 2010. Så jag har hunnit med några tävlingsår. Tror att nästa år blir mitt sjätte år med PDGA. Jag vill vara med i Team1000 för att det verkar vara ett intressant projekt och se hur långt man kan komma under ett år”

Philip Lindbergh, 25
”Bästa egenskap som spelare bör vara min längd i kasten, jag är dessutom tävlingsvan från tidigare proffskarriär som låtsasgolfspelare. Det område jag verkligen behöver förbättra mig inom är puttning. Hade nog minskat roundscoren med 5-6 kast bara genom att öka tryggheten runt 6-8meters puttarna. Började spela i Augusti 2019 i Slottsskogen, Göteborg. Jag vill vara med i Team1000 för att bevisa för mig själv och för andra att det är aldrig försent att satsa på en sport. Om man lägger ner tid och energi på att ständigt sträva efter att bli bättre på alla delar kan man fortfarande komma långt”