Avståndstouren III

Banor
För att nå underflikar i Avståndstouren, håll inne på avståndstouren via mobilen från menyn.

Tredje upplagan i Avståndstouren, där varje deltagare får en separat rating för touren, mer information kring det hittar ni här. Touren är inte PDGA-sanktionerad. För att spetsa till sin casualrunda något. Tänk på att inte samåka. Tänk på att stanna hemma vid symptom.

Deltävling #1 – 10-18/4
Deltävling #2 – 24/4-2/5
Deltävling #3 – 8-16/5
Deltävling #4 – 22-30/5
Deltävling #5 – 5-13/6
Deltävling #6 – 19-27/6


Tidsplan per deltävling
Registrering öppen: Måndag 07:00- 23:00 kvällen innan sista dagen på omgången
Man spelar sin runda: Under tidsperiod ovan
Man mailar in en bild på sitt scorekort senast: Söndag 23:00
Resultat från deltävlingen kommer upp: Senast Tisdag 23:00
Pristagare väljer priser via messenger: Onsdag 21:00 (dag/tid kan ändras)
Priser skickas: I början av juli, då står DgEvents för frakten. Vill man ha sitt pris tidigare får man själv stå för frakten. Detta för att man kan vinna priser vid fler tillfällen.

Upplägg
– Man går en runda på en artonhålsbana i sin närhet där en PDGA-sanktionerad tävling har varit på besök och spelat den exakta banlayouten. Ratingsnittet under de tre senaste tävlingarna kommer att bestämma vilken rating du har gått på. Detta upplägg gör förhoppningsvis att man väljer att spela på en närliggande bana man kan, och väljer bort en längre resa för att spela sin casualrunda.

Anmälan
– Köp gör man via Butiken www.dgevents.se/qbutik. Olika kostnad beroende på om du köper en tävling, tre deltävlingar eller helt tourpass. Man får endast spela en runda per deltävling. Har du en klass ”låst” i touren, ange den, annars: Du kommer hamna i en klass efter din första deltävling i touren, din klasstillhörighet pendlar med din rating i touren, bortsett från när du har en rating låst, då får du spela resterande deltävlingar i aktuell tour i den klassen.

Bana
– För att säkerställa att banan du tänkt spela har en satt rating, kolla av i tourgruppen under inlägget med banor. En tumme upp där är en bekräftelse. Följande banor ligger sedan här

Vilken runda räknar man med?
– Den första riktiga rundan man spelar under deltävlingens period räknas, den första det börjar föras score på helt enkelt – och man går med minst ytterligare en till deltagare som är med i samma deltävling. Man får räkna med en runda under tävling, utan att någon annan i gruppen är med i Avståndstouren.

Resultatrapportering
– Screenshoot av spelad rundas scorekort, där du spelat med minst ytterligare en person som är med i helgens deltävling mailas till mellgren@dgevents.se

Resultatredovisning
– Kommer att ske i tourgruppen senast tisdagskväll efter spelad helg.

Priser
– I form av discar. Även medaljer till pallen per klass total För samtliga pristagare kommer en trevlig urvalsprocess att genomföras.
65% minus fraktkostnader går till priser.

Klasser
Open 935+
Intermediate 900-934
Recreational 850-899
Novice 800-849
Ultranovice -799
Open Dam 775+
Recreational Dam -774
– Läs mer om rating här

Totalpoäng
– Vi räknar de tre bästa deltävlingarna. Medaljer till prisplatser i totalen.
– Hamnar två eller flera deltagare på samma poäng i totalen, räknas den med bäst förstaplacering osv tills man kan skilja deltagarna åt.